Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-hagymás céklasaláta recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg cékla
10 dkg lilahagyma
20 dkg savanykás alma
10 dkg spenót
10 dkg dió
6 evőkanál borecet
10 evőkanál olívaolaj
1-1 mokkáskanál só, porcukor
1 kávéskanál köménymag
bors

Elkészítés:
Az alaposan megsikált céklát a köménymaggal és kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük (kuktában gyorsabb).
Egy mélyebb tálban a sót, a porcukrot oldódásig keverjük a borecetben, apránként hozzáadjuk az olajat, ízlés szerint borsozzuk. (A vinaigrette mártás készítésénél fontos a sorrend, mert a só és a cukor nem oldódik az olajban.)
A karikára vágott hagymát a mártásba forgatjuk, lefedjük.
6-8 szép szem kivételével durvára vágjuk a diót.
A leszűrt céklát meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágjuk.
A meghámozott almát is kockákra vágjuk, és a céklával, az aprított dióval együtt a hagymás mártáshoz adjuk.
A megtisztított, megmosott spenótot szárazra törölgetjük, egy lapos tálra terítjük, ráhalmozzuk a salátát és a félretett diószemekkel díszítjük.

Tanácsok:
Különleges előétel; vajas pirítóssal kínálhatjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás céklasaláta » Céklasaláta » Sült céklasaláta » Céklasaláta főtt céklából
» Majonézes céklasaláta » Egyszerű céklasaláta » Almás céklasaláta » Villámgyors céklasaláta
» Káposztás céklasaláta » Céklasaláta majonézzel » Almás céklasaláta 2 » Orosz céklasaláta
» Céklasaláta mindenkor » Diós-almás céklasaláta » Aszaltszilvás céklasaláta » Rukkolás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.