Tutireceptek.hu fejléc

Chilis csokifalatok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A csokihüvelyhez:
10 dkg min 75%.os csokoládé
A töltelékhez:
chilizselé
Még szükséges:
bonbonforma
vékony ecset
cukorhőmérő
habkártya

Elkészítés:
A csoki 3/4-ét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk vigyázva, ne legyen forróbb mint 46 fok Celsius. Akkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ezt a folyamatot nevezzük beoltó módszeres temperálásnak.

Egy ecset segítségével kikenjük a bonbonformát a csokival vigyázva, hogy mindenhol fedjen. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy rend csokit kenünk bele, ismét hűtjük.

1 dl chilizselét langyosra olvasztunk, majd miután kissé visszahűl, bekanalazzuk a bonbonformák üregébe. Ismét hűtjük 15 percet, amíg jól megdermed. Akkor befedjük az újra olvasztott csokoládéval, a fölösleget habkártyával lehúzzuk.

Végül 2 órát hűtőben tartjuk, majd a formából kifordítjuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes chilis garnéla » Tina féle chilis bab » Chilis bab 2. » Chilis bab (Vega)
» Chilis bab Anikó módra » Ragacsos chilis csokitorta » Chilis Imrebab » Chilis csirkemell
» Ajvárleves chilis sajttal » Chilis bab » Chilis csirke » Chilis banán
» Chilis sült répa » Mexikói-chilis pogácsa » Chilis-csokoládés torta » Mexikói chilis csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.