Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói-chilis pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt

25 dkg margarin

2 tojássárgája

3 dkg élesztő

1 dl tej

2 dkg cukor

1 dl tejföl

1 kis konzerv sűrített paradicsom

1 konzerv csemegekukorica

1 konzerv vörösbab

15 dkg bacon

15 dkg füstölt sajt



bazsalikom

kb. 1-2 teáskanál chilipor

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A szalonnát apróra vágjuk, és saját zsírjában megpirítjuk, félretesszük. A tejfölt a bazsalikommal és a chiliporral fűszerezzük, majd hozzáadjuk az egy evőkanál cukorral elkevert paradicsompürét. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd az élesztős tejjel, a tojások sárgájával és a paradicsomos tejföllel összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit ½ órán át pihentetünk, majd nyújtjuk és háromba hajtjuk. A hajtogatást még kétszer ismételjük, újabb 20-20 perces pihentetést követően. Az utolsó hajtogatásnál kerül a tésztába a pogácsa ’java’ a következőképpen: a tésztát téglalap-alakúra nyújtjuk, és gondolatban ismét háromfelé osztjuk. A középső részt bőven megszórjuk a kukoricával és a babbal, majd az egyik harmadát ráhajtjuk. Ezután kerül rá a bacon, majd erre hajtjuk a másik oldalt. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét reszelt füstölt sajttal szórjuk, majd közepes lángon 30 percig sütjük. Vörösbor mellé ajánljuk.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor pogácsa » Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Főzött sajtos pogácsa » Pogácsa sajtkrémmel
» Telfölös pogácsa » Vajas pogácsa másképp » Szerelem pogácsák » Vica sajtos pogácsája
» Zabpelyhes pogácsa » Update 1 Almás pogácsa » Csirkemelles húspogácsa » Finom pogácsa
» Angol pogácsa » Babos pogácsa » Juhtúrós-sajtos pogácsa » Boszorkány pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.