Tutireceptek.hu fejléc

Ajvárleves chilis sajttal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej hagyma
½
padlizsán
½
dl olívaolaj
2 db pritamin paprika
1 dl fehérbor vagy rosé
20 dkg ajvár
6 dl csirke alaplé
20 dkg feta sajt

Elkészítés:
Elkészítés:
1. Egy hosszában félbevágott padlizsánt előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütünk, rácson.

2. A hagymát apróra vágjuk, a pritamin paprikát kockára vágjuk.

3. A hagymát olívaolajon lepirítjuk, hozzátesszük a paprikát, felöntjük a borral.

4. 2-3 percig forraljuk, majd a padlizsán húsával együtt botmixerrel leturmixoljuk, hozzáadjuk az ajvárt, és a csirke levest, felforraljuk, és 10-12 perc alatt lassú tűzön főzzük.

5. A fetasajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, apróra darabolt chili paprikában megforgatjuk, és a kitálalt forró leves tetejére tesszük betétként.
Őszi Balázs receptje


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis bab (Vega) » Pirított chilis húscsíkok » Tonhal sajttal és gombával » Padlizsánkrém juhsajttal
» Chilis Imrebab » Sajttal töltött húsgombóc » Csicsóka gomolyasajttal » Chilis rizsgolyók
» Mexikói-chilis pogácsa » Sajttal töltött borjúrolád » Pangásius márványsajttal » Chilis csirkemell csíkok
» Sajttal töltött kiflik » Chilis-csokis csirke » Sütőtök főzelék sajttal » Juhsajttal töltött paprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.