Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csalános árpakása recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 200 g hántolt árpa,
- 200 g frissen szedett, zsenge csalánhajtás,
- 2 db lilahagyma,
- 1 ek borsfű,
- 1 ek Shoyu,
- olívaolaj,
- szűrt víz

Elkészítés:
- Az előkészített (megmosott, áztatott) árpát 3x-os vízben feltesszük fönni.
- Közben kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, és adjuk hozzá a csalánleveleket, kíméletesen pároljuk meg.
- Ha megfőtt az árpa öntsük rá a hagymás csalánra és keverjük össze, ízesítsük.
- Levéve a tűzről kb. tíz percig pihentessük, hagyjuk egy kicsit összeérni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszeru arpakasa » Mûzlis sûtemeny » Máglyarakás kölesből » "Forró csoki"
» Sütötökkrém leves » Rakott hal » Banán-muffin » Barnarizs csőben sütve
» Sonkás bulgur » Hajdinás pogácsa » Túróval töltött gombafejek » Sárgarépa torta 2.
» Sajtos-tojásos rizs » Kolbászos krumplitekercs » Tökös rakott tészta » Zarzuela


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.