Tutireceptek.hu fejléc

Csalános árpakása recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 200 g hántolt árpa,
- 200 g frissen szedett, zsenge csalánhajtás,
- 2 db lilahagyma,
- 1 ek borsfű,
- 1 ek Shoyu,
- olívaolaj,
- szűrt víz

Elkészítés:
- Az előkészített (megmosott, áztatott) árpát 3x-os vízben feltesszük fönni.
- Közben kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, és adjuk hozzá a csalánleveleket, kíméletesen pároljuk meg.
- Ha megfőtt az árpa öntsük rá a hagymás csalánra és keverjük össze, ízesítsük.
- Levéve a tűzről kb. tíz percig pihentessük, hagyjuk egy kicsit összeérni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszeru arpakasa » Polipsaláta » Egy lépés » Rakott cukkini ala Niobe
» Bolognai spagetti másképp » Sonkás sajtos zöldségrétes » Kolbászos krumplitekercs » Spenótos pulykafasírt
» Böjti burgonyaleves » Zabkoch » Mûzlis sûtemeny » Rakott "szejtán"
» Chiamagos csokoládé » Barnarizs csőben sütve » Karobos tönkölydara-puding » Zabkorpás keksz


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.