Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sztrapacska2 recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6-8 szem étkezési krumpli
2 tojás
barnaliszt vagy e híján finomliszt is lehet
4 dl tejföl
25 dkg kolozsvári szalonna
1-2 db vörös hagyma
40 dkg liptói túró vagy 60 dkg hordós káposzta
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, a szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában aranysárgára dinszteljük. A tepertõt félretesszük. A krumplikat meghámozzuk és lereszeljük. Hozzákeverjük a tojásokat, az 1 kanál zsírt és annyi lisztet, amennyit felvesz. (Olyan keménységû legyen, hogy apró galuskákat tudjunk szaggatni belõle.) Sóval, kevés borssal ízesítjük és lobogó-forró, sós vízbe szaggatjuk. A zsírból kiszedjük a hagymát, beleteszünk 1 dl tejfölt és felforrósítjuk. A leszûrt, lecsurgatott galuskát ebbe forgatjuk bele. Elõmelegített, hõálló tálkákba adagoljuk, szitán áttört liptói túrót teszünk rá, meglocsoljuk tejföllel, szalonna tepertõt hintünk rá s úgy tálaljuk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött zsemle - 2 » Banános-szárnyas rizottó » Gombapörkölt paleosan » Tepsis virslis palacsinta
» Sajttal sült gombás galuska » Sonkás-salátás tortilla » Vándor kedvence! » Tepsis krumpli Ors módra
» Mandulás almagombóc » Tejfölös-ketchupos csirkeragu » Gulyka » Gombás kölesrizottó
» Betyár tarhonya bográcsban » Padlizsán rétegezve » Patiszonos szárnyasragu » Láva burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.