Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás sztrapacska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók 40 dkg burgonya
1 tojás
20 dkg liszt
1 dl tejföl
25 dkg savanyúkáposzta
2 ek. olaj
őrölt kömény, só
1 kis fej hagyma

Elkészítés:
A megmosott, hámozott burgonyát lereszeljük, liszttel, tojássárgájával, kevés vízzel és sóval sűrű galuskatésztává dolgozzuk. Forrásban levő sós vízbe szaggatjuk, s ha megfőtt, kivesszük.
Apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát, fűszerezzük, és kiveregetve puhára pároljuk.
A galuska felét olajjal kikent tepsi aljára terítjük, rátesszük a káposztát és befedjük a maradék galuskával. Tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olcsó káposztás rétes » Káposztás böllértokány » Káposztasali » Alföldi káposztás csülök
» Káposztás pogácsa-finom » Kelkáposztás csirkemell » Káposztás lángos » Káposztás lepény Ági módra
» Apatini káposztás harcsa » Káposztás pogácsa » Nyers káposztasaláta » Káposztás pogácsa 1.
» Káposztás céklasaláta » Cseresznyés sztrapacska » Savanyúkáposztás metélt » Káposztasaláta felturbózva


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.