Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csicseriborsó-püré recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
késhegynyi pirospaprika
fél kávéskanál őrölt kömény
2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
őrölt bors


Elkészítés:
A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel. Sűrű pörköltek mellé kínálhatjuk köretként.

Tanácsok:
Pitát is tehetünk mellé.Ha nem kapunk konzerv csicseriborsót, akkor száraz borsóból is elkészíthetjük. Egy éjszakára áztassuk be, akár a babot, másnap pedig enyhén sós vízben, kislángon főzzük puhára.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 374 kcal

A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grillezett fekete retek » brokkolis penne » Tócsni » Sült sajtos paradicsom
» Gombás töltött káposzta » Tök japán módra (Nimono) » Sárgarépás fasírt » Zöldséges hajdina
» Vegetáriánus ragu » Mazsolás paraj » tofus lecsó » Töltött szőlőlevél
» Spenótos palacsinta » Sült padlizsán » Gombás pástétom » Mandulás pisztráng


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.