| Csípős csirke, szósszal receptEgytálételek Hozzávalók: - 1 csirkemell kicsontozva - kis pohár joghurt - só, bors, chili - 2 teáskanál mustár - 5 dkg főtt császárszalonna - 1 tojás - liszt, zsemlemorzsa Szószhoz: - 1 fej vöröshagyma - 1 szárított csiliparika - 100 ml fehérborecet - só, bors, chili - 5 szem kockacukor - sűrített paradicsom - vaj Elkészítés: A csirkemellet félbevágjuk, 4-4 darabra vágjuk. A mustárt összekeverjük sóval, borssal és chilivel. Bekenjük ezzel a keverékkel a csirkedarabokat, majd rájuk öntjük a joghurtot, és megforgatjuk úgy, hogy mindenütt befedje a pác. Egy éjszakán át érleljük. A császárszalonnát vékony szeletekre vágjuk, és ropogósra sütjük. Ha kihűlt, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával. Sütés előtt a húsdarabokról a pác nagyját leitatjuk, és a szeleteket panírozzuk lisztbe, tojásba, és a szalonnás zsemlemorzsába. Frissen sütjük ki. A szószhoz a hagymát és a csiliparikát apróra vágjuk, és az ecettel, sóval, borssal és cukorral kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk az elpárolgott levet. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a chilit, és még kb. 10 percig pároljuk. Merülőmixerrel pépesítjük. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá cukrot, vagy sót. Melegítsük újra, és tegyük bele a vajat. Csak addig kevergessük, amíg a vaj felolvad. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |