Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos batyus csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 kg csirkecomb
1 tömlős sajt
kb. 20 dkg trappista sajt
1 tojás

bors ízlés szerint

Elkészítés:
A húst alaposan megmosom, leszedem a bőrét (mi így szeretjük), sózom, borsozom, és kicsit állni hagyom.

Közben kinyújtom a leveles tésztát, és megkenem a tömlős sajttal. Négyzetekre felvágom a tésztát, belepakolom egyesével a husikat, a négy sarkát egymásra hajtogatva batyukat csinálok .

Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a batyukat, felvert tojással megkenem mindegyik tetejét, és végül reszelt sajttal bőven megszórom.

Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütöm addig, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Fólia nélkül is megpuhul a batyuban képződött gőzben.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben sült csirkecomb » Zöldséges csirkecomb » Spárgás csirke » Göngyölt csirkemell
» Csirkemell Edit módra » Rakott csirkemell » Gombás-sajtos bukta » Diétás vadas csirke
» Sajtos, tejfölös pogácsa » Indiai csirke » Ananászos csirketál » Sajtos báránysült
» Májusi sajtos batyu » Majoránnás csirkecombok » Kefires csirkeszárny » Tejfölös csirkepörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.