Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke Dubary módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 kis fej karfiol
ételízesítő
só, bors, szerecsendió
3 dkg Ráma margarin
3 ek. liszt
1,5 dl tej
1 tojássárgája
reszelt sajt
olaj

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem és ételízesítős vízben majdnem puhára főzöm.

A csirkemellből szeleteket vágok, sózom, borsozom és kevés olajban mindkét oldalán majdnem készre sütöm. Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe, vagy vajjal kikent jénaiba teszem. Minden hússzeletre fektetek 1-2 db karfiolt.

A vajon megfuttatom a lisztet és felöntöm a tej és ugyanannyi karfiol főzővíz keverékével. Sűrűre főzöm, ízesítem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, majd a maradék karfiolt egy villával pépesre töröm, és azt is a mártáshoz keverem egy tojássárgájával együtt.

Ezt a mártást a karfiolos hús tetejére kanalazom, megszórom reszelt sajttal és 200 °C-os sütőben a sajt pirulásáig sütöm.

Burgonyapürével tálalom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borban párolt csirke » Csirkesaláta » KFC csirke » Szilvás gombóc Ági módra
» Indiai csirke lencsével » Lasagne - Sylvia81 módra » Csirkecsorba szerb módra » Ananászos csirkemell
» Almás csirke II. » Sajtos csirkemell gombával » Csirkés -Gombás batyu » Bukta AndikaAnyuka módra
» Zamatos csirkemáj » Tepsis krumpli Ors módra » Almás csirkemájas serpenyő » Tárkonyos csirkeraguleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.