| Csirke zöldségmártással receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemell 25 dkg bacon 1 csokor petrezselyem 2-3 szál vastagabb sárgarépa 1-2 szál fehérrépa 4-5 gerezd fokhagyma 1-2 doboz tejföl Elkészítés: Egy tepsit kibélelünk szalonnával, és beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Megsózzuk, és mellédobáljuk a megpucolt sárgarépát, fehérrépát, fél csokor petrezselymet és 2-3 gerezd fokhagymát. A tepsit alufóliával lefedjük, és sütőbe helyezzük. Amikor a hús átsült, a zöldségeket kiszedjük mellőle, és a húst fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy pirosra süljön. A zöldségeket egy keverőtálban villával összetörjük, majd hozzáöntjük a tejfölt, sózzuk, és leturmixoljuk. Ezután fél citrom levét rácsavarjuk, és az egész mártást felfőzzük. Tanácsok: Köret: Egy serpenyőben fokhagymát pirítunk, majd hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet, majd megforgatjuk benne a főtt, megpucolt krumplit. Tálalás: A petrezselymes krumplival és a zöldségmártással tálaljuk a pirosra sült csirkemellet. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: freshlinda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |