Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pirított csirke gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 2 db csirke,
- 25 deka vaj,
- 5 fejhagyma,
- 1/2 dl paradicsom,
- 1 dl fehérbor,
- só, bors, tetszés szerinti fűszerek
- petrezselyem,
- 25 deka rizs,
- 20 deka gomba

Elkészítés:
2 db középnagyságú húsos csirkét, negyedekre felvágjuk, olyképpen, hogy a gerinccsont ne kerüljön bele. A bõrét lenyúzzuk és a húst megsózzuk és lisztbe mártjuk. Az így elõkészített csirkét tûzálló edényben, 25 deka olvasztott vajban megpirítjuk, utána a húst darabonként kivesszük egy tányérra és ugyanabban a vajban pirítunk finomra vágott hagymát, 20 deka tisztára mosott és felszeletelt gombát, s egy kis törött borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fûszerezzük, 1 deci fehérborral felöntjük és fél deci paradicsompürét adunk hozzá. Ezután a pirított csirkét visszahelyezzük s puhára megpároljuk (ha a szükség megkívánja, akkor 1-2 deci húslevessel meghigítjuk a párolás közben).
Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-tejszínes csirke » Erdéicsírke » Tökös csirkeragu » Csirkerizottó
» Almás csirkemellfilé » Zelleres csirke » Csirkemájkrém » Csípős csirke kfc-módra
» Korpás csirkemell » Csípős csirkeragu » Csirkepaprikás puliszkával » Rizses csirke római tálban
» Almás csirkeleves » Tojásos-kapros csirkemell » Tejfölös csirke másképp » Spanyol csirke II.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.