Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csőben-csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
kb. 3-4 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma

liszt

feketebors
pici olaj a sütéshez
4 dl tejföl
20-25 dkg reszelt trappista sajt
1 doboz(2 dl) fõzõtejszín

fehérbors
õrölt szerecsendió
pici liszt
1 tojássárgája

Elkészítés:
1-2 napra beáztatjuk a szeletekre vágott csirkemellet sós fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük a húst, majd sós feketeborsos lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon hirtelen(!) pirosra sütjük. Nem szabad lassan átsütni, mert száraz lesz! Ha kész a csirke, egy tûzálló tálba, vagy tepsibe 2 rétegben lerakjuk. Egy pici (1 ek) lisztet kikeverünk tejszínnel csomómentesre majd hozzáadjuk a tojássárgát és azzal is jól kikeverjük. Ehhez a masszához még hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a fûszereket. Ezzel a szósszal nyakonöntjük a csirkét, majd fedõ nélkül kb. 200-220 fokon pirosra sütjük a tetejét.
Mindenféle finom köret illik hozzá, különösen a vajas párolt zöldség.


A receptet beküldte: Tikky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirkecombok fóliában » Göngyölt pacal » Egyszerű ropogós csirkeszárny » Toroskáposzta egyszerűen
» Dragomiroff » Csirkemell palacsinta » ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Rakott csülök
» Csirkecomb almaszósszal » Libasült vöröskáposztával » Tepsis csirkecsoda » Miccs
» Palacsintába bújt csirke » Cordon bleu csirkemell » Fitnesz pulyka » Tejfölös csülökpaprikás


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.