Tutireceptek.hu fejléc

Csőben-csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
kb. 3-4 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma

liszt

feketebors
pici olaj a sütéshez
4 dl tejföl
20-25 dkg reszelt trappista sajt
1 doboz(2 dl) fõzõtejszín

fehérbors
õrölt szerecsendió
pici liszt
1 tojássárgája

Elkészítés:
1-2 napra beáztatjuk a szeletekre vágott csirkemellet sós fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük a húst, majd sós feketeborsos lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon hirtelen(!) pirosra sütjük. Nem szabad lassan átsütni, mert száraz lesz! Ha kész a csirke, egy tûzálló tálba, vagy tepsibe 2 rétegben lerakjuk. Egy pici (1 ek) lisztet kikeverünk tejszínnel csomómentesre majd hozzáadjuk a tojássárgát és azzal is jól kikeverjük. Ehhez a masszához még hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a fûszereket. Ezzel a szósszal nyakonöntjük a csirkét, majd fedõ nélkül kb. 200-220 fokon pirosra sütjük a tetejét.
Mindenféle finom köret illik hozzá, különösen a vajas párolt zöldség.


A receptet beküldte: Tikky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres tepsis csirke » Húsgombócok-karfiolmártásban! » Húskockák fűszeres túróval » Csirkemell citrommártásban
» Húsrolád » Csülkös rakott makaróni » Fasírozott vagdalthúsból » Barnasörös csirkeragu
» Kinai hús » Grillezett tarja whiskyvel » Klasszikus brassói » Csirkecomb citrommártásban
» Sajtos csirkecombok tepsiben » Vadas őzpecsenye » Bolognai rántott palacsinta » Kirántott csülök


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.