Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke sajtbundában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg-os csirke
2 póréhagyma
1 zeller
2 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 szegfűszeg
1 csokor (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem) vegyes fűszernövény
3 liter víz
2,5 dl tej
2 dl tejszín
2 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors


Elkészítés:
A pórét és a zellert megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. Az összes zöldséget mély lábasba tesszük, és hozzáadjuk a zöldfűszert. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Beletesszük a csirkét, és puhára főzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk. A levest leszűrjük, belekeverjük a tejet, és felére főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel felverjük, gyorsan kevergetve a leveshez adjuk, ha szükséges, újrafűszerezzük. A csirkedarabokat jénai tálba tesszük, a szósszal meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell "izé"módra » Fokhagymás csirke baconban » Pulao csirke (6 személyre) » Ropogós csirkeszárny
» Csirke idényzöldséggel » Gyors sajtos csirkemell » Francia tárkonyos csirke » Juhtúrós csirkemell
» Tejszínes csirkés penne » Karamellás-csirkemell » Csirke hamburger » Magyaróvári csirkemell
» Csirkemell bakonyiasan » Csirkenyárs » Csirkecomb egyszemélyes » Bácskai csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.