Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtban sült csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell,
1 tojás,
1 dl tej,
3-4 evőkanál liszt,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1 teáskanál currypor,
1 csapott teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozom és felszeletelem. Húskalapáccsal gyengén megveregetem, megsózom. Ezután a tojást a tejjel habosra keverem, hozzáadom a fűszereket és a maradék sót, a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Annyi liszttel keverem össze, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. A csirkemell-szeleteket először lisztbe mártom, majd a sűrű tésztában megforgatom és bő, forró olajban, takaréklángon, aranysárgára sütöm. (Nem szabad hirtelen, erős lángon sütni, mert a bunda azonnal megbarnul, de a csirkemell-szelet nem sül át.) Párolt vajas zöldség és tartármártás illik hozzá, de jó nagy tál salátával is nagyon finom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsos sajtos csirkemell » Mustáros csirkemell » Meggyes, sajtos csirkemell » Gombás rakott csirkemell
» Sárgarépás csirkemell » Borzas csirkemell 2 » Áfonyalekváros csirkemell » Spenótos rakott csirkemell
» Mediterrán csirkemell » Hagymás- gombás csirkemell » Rakott csirkemell almával » Sajttal sült csirkemell
» Narancsszószos csirkemell » Sajtos tejfölös csirkemell » Török csirkemell saláta » Húsvéti töltött csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.