Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Illatos csirkenyársak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db felső csirkecomb,
só,
15 dkg lángolt kolbász,
2 gerezd fokhagyma,
1 ágacska rozmaring,
8-10 zsályalevél,
1 ágacska kakukkfű,
1 ágacska citromfű,
4 evőkanál olaj,
1,5 dl félszáraz fehérbor.

Elkészítés:
A combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, besózzuk.
A kolbász héját lehúzzuk, villával lenyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a leveleikre szedett, alaposan megmosott, finomra vágott zöldfűszereket, jól összekeverjük, és arányosan elosztjuk a hússzeleteken.
Összegöngyöljük és kettőt-kettőt hurkapálcával szorosan összetűzünk.
Bőven megkenjük olajjal, alufóliába csomagoljuk és előmelegített, forró sütűben (220 fokon) 20 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10-15 perc alatt piros-ropogósra pirítjuk.
A sütőedényben visszamaradt pecsenyeléhez öntjük a bort, és összeforraljuk vele (3-5 perc), majd zsírtalanítjuk, leszűrjük, a felével bevonjuk a húst, a többit külön tálkában kínáljuk.
Párolt zöldségek, vegyes saláta illik hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos almakarikák » Illatos levendulás keksz » Illatos krumplisaláta » Zsályás csirkenyársak
» Illatos szilvás pite » Illatos csípős csirke » Kínai illatos omlós csirke » Illatos töltött csirke
» Mézes-illatos dió » Illatos csirke » Telkibányai csirkenyársak » Illatos csokikrém
» Illatos omlós csirkemell » Illatos sültcsirke » Lecsós máj » Könnyű Spenótos hústekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.