Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájkrém házilag recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj,
egy kis fej vöröshagyma felaprítva,
0.5dl étolaj,
2 púpos evőkanál zsemlemorzsa,
3 – 4 evőkanál főzőtejszín,
12 dkg ráma margarin,
só,
bors,
majoránna ízlés szerint.

Elkészítés:
Az olajat serpenyőben hevítsük fel, a májat a hártyáktól, inaktól tisztítsuk meg, majd az olajon süssük, sózás nélkül 1-2 percig, majd fordítsuk meg, és fedő alatt pároljuk, amíg a vér eltűnik. A máj jellege porhanyós legyen, nem szabad keményre sütni. Ha elkészült, kiszedjük egy mixertálba, és a visszamaradt olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, és ezt is a mixertálba öntjük. A rámát felkockázzuk, és hozzá öntjük. Teszünk hozzá 2 ek zsemlemorzsát. Nem baj, ha kicsit megolvad a ráma. Ezután merülő mixerrel pépesítjük az egészet, és menet közben adjuk hozzá a tejszínt. Ha nagyon lágy lenne a krém, akkor el is hagyható a tejszín, de jó, ha a zsemlemorzsa kicsit puhul tőle..

Tanácsok:
Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, kiváló szendvicskrémnek, vagy reggelire fokhagymás pirítóssal… Este szoktam elkészíteni, így reggelre összeérnek az ízek.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Szaffy12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Knoppers házilag » Babapiskóta házilag » Martini házilag » Bounty házilag
» Ropogós müzli házilag » Kürtős kalács házilag » Csokipuding házilag » Csoki házilag
» Francia krémsajt házilag » Chokito házilag » Bailey's likőr - házilag » Málnafagyi házilag
» Málna fagylalt házilag » Májpástétom házilag » Bolognai szósz házilag » Pizza alaptészta házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.