Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

csirkemell
vargányagomba
liszt
tojás

bors
petrezselyemzöld
A burgonyaforgács köret hozzávalói:
50-60 dkg burgonya
kevés tej
liszt
1 egész tojás
olaj


Elkészítés:
Elkészítés:

A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott vargányagombát is. A húst lisztbe, majd a vargányás masszába mártjuk, és forró olajban lassú tűznél kisütjük.

A burgonyaforgácshoz lehámozzuk a burgonya héját, s aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.

Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába, és rögtön bő, forró olajba tesszük, aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell gombamártással » Húsvéti rakott csirkemell » Párizsi csirkemellből » Gombakrémes csirkemell
» Mozarellás csirkemell » Bazsalikomos csirkemell » Citromszószos csirkemell » Bakonyi csirkemell
» Hawannai csirkemell » Almába töltött csirkemell » Csirkemell aszaltszilvával » Almás rakott csirkemell
» Sajtos gombás csirkemell » Csípős csirkemellek » Csirkemell Mérő módra » Csirkemell tejmártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.