Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell gombamártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirkemellfilé
25 dkg csiperkegomba
1 citrom (leve és héja)
1 evőkanál friss rozmaring
1 mokkáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
2 dl főzőtejszín
őrölt bors


Elkészítés:
A citromlébe belekeverjük a reszelt héját, a rozmaringot, a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A pácba beleforgatjuk a húsokat, és 10 percre félretesszük. Az olajat felmelegítjük, és félbarnára sütjük benne a csirkemelleket, majd kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, és puhára pároljuk benne a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Visszatesszük a csirkemelleket, hozzákeverjük a tejszínt, és 5 percig főzzük. Utófűszerezzük, majd főtt rizzsel vagy tésztával körítve azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős-babos csirkemell » Csirkemell eperszósszal » Gombás csirkemellfilé » Fincsi csirkemell
» Török csirkemell saláta » Édes csirkemell » Csirkemelles finomság » Almás, sajtos csirkemell
» Kelkáposztás csirkemell » Zöldbabos csirkemell » Csirkemell citrommártásban » Mustáros tepsis csirkemell
» Bakonyi csirkemell » Kukoricás csirkemell » Csirkemell a' la pannónia » Főtt csirkemell fűszeresen


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.