| Bakonyi csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 2 db egész csirke mell filé 10-15 dkg füstölt húsos szalonna 1 kis doboz szeletelt gomba 1 db nagyobb fej hagyma 1 db zöldpaprika l db kisebb paradicsom 2-3 evőkanál olíva, vagy napraforgó olaj 1 evőkanálnyi paprika krém 2 db pörkölt kocka, vagy pörkölt alap por 2 evő kanálnyi 1 pohár tejfel, vagy 2 dl főző tejszín. Só az ízesítéshez, ha még szükséges Elkészítés: a kockára vágott hagymát párolom az olajon, és amikor üveges, beleteszem a kockákra vágott paprikát,majd a paradicsomot. Egy kicsit összesütöm, és hozzáteszem a felkockázott szalonnát, pirítom, hogy kapjon egy kis szint, és paprikázom, ráteszem a rostokra merőlegesen vékony szeletekre vágott csirke mellet. Ezt fehéredésig sütöm, hozzá adom a leszűrt gombát,azzal is sütöm néhány percig, aztán felengedem 1-1,5 dl.vízzel, és többször kavargatva puhára főzöm. Amikor puha, beleteszek 2 db pörkölt kockát, vízzel szaporítom, hogy sűrű szaftom legyen. Néhány percig főzöm, majd beleteszem a tejfelt, jól összekavarom, amikor felforr, készen van. Tanácsok: Mi sok szafttal szeretjük, mivel nem zsíros, bőven lehet a körethez adni. Nokedlivel, illetve nálunk többnyire orsó tésztával készül, de rizzsel sem rossz. Aki csípősen szereti,lehet ízesíteni erős paprikával, csak a sózásnál vigyázzunk, mint ahogy a szalonna, és a paprika krém is sós. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |