Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns sajtostáska recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db sós palacsinta
4 szelet lapkasajt
4 szelet gépsonka
4 kávéskanál ketchup
2 evőkanál tejföl
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 cs. apróra vágott petrezselyemzöld
2 db tojás
2 evőkanál finomliszt
15 dkg reszelt sajt
Kisütéshez: olaj
Tálalás: vegyes párizsi köret (mindenféle párolt zöldség vajban átforgatva)

Elkészítés:
A tejfölt a tojássárgákkal, fűszerekkel, petrezselyemmel kikeverjük, 4 részre osztjuk.
A palacsinták közepét megkenjük ketchuppal, ráhelyezzük a lapkasajtot, egyenletesen rákenjük a fűszeres keveréket és befedjük sonkaszelettel.
A tojásfehérjéket villával gyengén felverjük, kenőecsettel bekenjük vele a palacsinták szélét, s úgy hajtjuk a töltelékre a szemben lévő lapokat, hogy fedjék egymást.
A csomagokat lisztbe, a maradék tojásfehérjébe és reszelt sajtba mártva, forró olajban kisütjük.
Éles késsel félbevágva, párizsi körettel tálaljuk.

Tanácsok:
Vendégség esetén előételként tálalható, előre elkészíthető finomság, - csak a kisütést kell az utolsó pillanatban végezni.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns húspástétom » Pikáns sertésborda » Őzcomb pikáns mártással
» Pikáns hússzelet » Pikáns leves » Pikáns karaj » Pikáns metélt palacsinta
» Pikáns sajtleves » Pikáns melegszendvicskrém » Pikáns dinnyekockák » Pikáns patiszon
» Pikáns tojáskrém (update) » Pikáns tokány. » Pikáns palacsinta » Vegyespikáns lekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.