| Pikáns sajtostáska receptHúsételek Hozzávalók: 4 db sós palacsinta 4 szelet lapkasajt 4 szelet gépsonka 4 kávéskanál ketchup 2 evőkanál tejföl 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi őrölt szerecsendió 1 cs. apróra vágott petrezselyemzöld 2 db tojás 2 evőkanál finomliszt 15 dkg reszelt sajt Kisütéshez: olaj Tálalás: vegyes párizsi köret (mindenféle párolt zöldség vajban átforgatva) Elkészítés: A tejfölt a tojássárgákkal, fűszerekkel, petrezselyemmel kikeverjük, 4 részre osztjuk. A palacsinták közepét megkenjük ketchuppal, ráhelyezzük a lapkasajtot, egyenletesen rákenjük a fűszeres keveréket és befedjük sonkaszelettel. A tojásfehérjéket villával gyengén felverjük, kenőecsettel bekenjük vele a palacsinták szélét, s úgy hajtjuk a töltelékre a szemben lévő lapokat, hogy fedjék egymást. A csomagokat lisztbe, a maradék tojásfehérjébe és reszelt sajtba mártva, forró olajban kisütjük. Éles késsel félbevágva, párizsi körettel tálaljuk. Tanácsok: Vendégség esetén előételként tálalható, előre elkészíthető finomság, - csak a kisütést kell az utolsó pillanatban végezni. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |