Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános vendégtál recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 db nagyobb padlizsán
1 fej fokhagyma
20 dkg rizs
20 dkg burgonya
1 kanál margarin
kevés forró tej
2 dl étolaj
1 fej vöröshagyma

2 db paradicsom
2 db paprika
petrezselyemzöldje

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprózva,kevés olajon és vízben megpároljuk.
Hozzáadjuk a rizst, s együtt pároljuk tovább,megsózva.
A burgonyát kockázzuk, megfőzzük, pürét csinálunk belőle tejjel, margarinnal,sóval.
A padlizsánokat megtisztítjuk, hosszában 4 felé vágjuk ,besózzuk, rövid állás után kinyomkodjuk a levét.
A padlizsánszeletek két oldalát behasítjuk,megtüzdeljük fokhagyma szeletekkel.
Tepsiben, bő olajban megsütjük.
A pecsenyéstál egyik oldalára a rizst púpozzuk,másik oldalára a pürét, a sült padlizsánokkal pedig mindezt körberakjuk.
Karikázott paradicsommal, paprikával, aprított petrezyelyemmel díszítjük.
Frissen fogyasszuk!


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános csirkemell » Padlizsános-lecsós csirke » Padlizsános zakuszka » Padlizsános sültrizs
» Padlizsános ragu » Padlizsános hal » Padlizsános rakott csirke » Padlizsános pite
» Téli vendégtál salátából. » Padlizsános tészta » Padlizsános lencsés egytál » Padlizsános kenő
» Padlizsános penne » Padlizsános pirítós » Padlizsános lepény » Tojásos-padlizsános lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.