Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos egytálétel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 zöldpaprika
1 kisebb fej hagyma
15-20 dkg rízs
só, vagy vegeta
bors
olaj
reszelt sajt
tejföl

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, egy kis olajon megfuttatom, hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát, tovább dinsztelem. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a rízst, kicsit még kevergetem, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a rízst.
A karfiolt kis darabokra vágom, sós vízbe felteszem főni.
Miután megfőtt a karfiol tűzálló tálba teszem felét, rá kerül a főtt rízs, majd a következő adag karfiol. Aki szereti rakhat hozzá karikára vágott virslit, vagy kockára vágott párizsit is. A tetejét megszórom reszelt sajttal. Az egészet beteszem előre melegített sütőbe, amikor a sajt elolvadt a tetején kész az étel. Tálaláshoz lehet tejfölt is adni. Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: moni1978


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos rakott burgonya » Karfiolos hamis vesevelő » Brokkolis-karfiolos csirke » Olasz egytálétel
» Tojásos egytálétel » Pikáns egytálétel » Brokkolis-karfiolos pulyka » Karfiolos húsos tarhonya
» Karfiolos krumplileves » Karfiolos palacsinták » Karfiolos lapocka » Karfiolos pulykatokány
» Karfiolos pulykagolyók » Gyors zöldséges egytálétel » Sonkás-karfiolos tészta » Csírás-tojásos egytálétel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.