Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült sonkás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db karfiol
1 fej vöröshagyma
25 dkg gépsonka
5 dkg vaj vagy margarin
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál liszt
1 poharas tejföl
2 db paradicsom

fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt bors
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve fűszerkeverékes vízben majdnem puhára megfőzzük, leszűrjük.
A hagymát felkockázzuk, a margarinon kevés sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, préselt fokhagymát és átsütjük. A tejfölt elkeverjük a sajttal, liszttel, borssal.
Kivajazott jénaiba vagy magasabb kis tepsibe lerakjuk a karfiolt, ráöntjük a sonkás mártást, majd az egészet lefedjük paradicsomszeletekkel és sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-medvehagymás tészta » Sonkás-turó felfujt » Gombás, sonkás omlett » Karfiol krokett
» Karfiolkeksz » Karfiol darált hússal » Sajtos - sonkás salátatál » Kalapos karfiol
» Csőben sültbrokoli » Virslis karfiolsaláta » Sonkás-zöldséges rizsestál » Sonkás hajtovány
» Csőben sült kelbimbó » Tepsis karfiol » Karfiol rakottas » Sonkás zellerrakottas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.