Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csodafinom pácolt fokhagyma recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
15 fej szép, nagy, friss fokhagyma, 1 l száraz fehérbor, 2 dl 10%-os ecet, 15 dkg cukor, 8 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál õrölt fekete bors, 2 cseresznyepaprika, 3 babérlevél, 2 csokor tárkony, 1 púpozott evõkanál só

Elkészítés:
A borba belekeverem az ecetet, a sót, a cukrot és a fûszereket, majd felforralom. A közben megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdeket beledobom a forrásban levõ páclébe, és az újraforrástól számított 5 percig fõzöm. Ezután uborkásüvegbe töltöm, és 24 órán át érlelem. Újból felforralva megint fõzöm 5 percig és kihûtöm. A fokhagymagerezdeket leszûröm, apró üvegecskékbe rakom, tetejére csorgatok az olajból egy teáskanállal, majd légmentesen lekötöm. Grillszárnyasokhoz vagy sajtokhoz való, rendkívül finom savanyúság.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás tészta » Pácolt oldalas » Fokhagymás sült máj » Fokhagymás hal
» Fokhagyma befőtt. » Fokhagymakrém leves » Fokhagymás újburgonya » Mézben pácolt marhasült
» Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás vaj » Fokhagymás Graham kenyér » Pikánsan pácolt csirkecomb
» Fokhagymás hátszín » Fokhagymás vaddisznótokány » Gyors fokhagymakrémleves » Sült fokhagymafejek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.