Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás, kapros uborka recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 kg apró befőzőuborka,
6 nagy hagymaszelet,
6 kaporág,
6 kis piros chili,
6 hámozott fokhagymagerezd,
1 liter fehérborecet, vagy almaecet,
2 l víz,
10 dkg só.

Elkészítés:
Az uborkákat megmosom, megtisztítom és elosztom literes befőzőüvegekbe.
Mindegyik üvegbe egy hagymaszeletet, egy ág kaprot, egy chilit és egy gerezd fokhagymát teszek.
A vizet a sóval és az ecettel felfőzöm, a forró levet az uborkára öntöm és azonnal lezárom.
Kiváló hidegbüfés köret.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás sertésmáj » Fokhagymás pácolt hús » Uborka mártás
» Tojásos uborkasaláta » Grúz diós uborkasaláta » Uborka ital » Uborkás sajtgolyók
» Fokhagymás sültzöldségek » Fokhagymás diós pogácsa » Kapros töltött palacsinta » Kapros burgonyaleves
» Tengerihal fokhagymásan » Kapros-túrós csusza » Fokhagymás vaj » Ordás-kapros palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.