Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-paprikás omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
5 gerezd fokhagyma
2 hagyma
4 ek olaj
2-2 db piros és zöldpaprika
2 db paradicsom
4 tojás
2 ek vágott petrezselyem
2 ek sűrű tejföl
bors


Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket és a hagymát megtisztítjuk, egy gerezdet egészben hagyunk, a többit finomra vágjuk. Az egészben hagyott fokhagymagerezddel bedörzsölünk egy tűzálló tálat. Felforrósítjuk benne az olajat, a vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd az apróra vágott fokhagymát is belekeverjük, s rövid ideig pirítjuk. A paprikákat kicsumázzuk, majd finom csíkokra vágjuk. A paradicsomok héját forró víz segítségével eltávolítjuk, a húsát felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát hozzáadjuk a pirított hagymához, és együtt 10-12 percig továbbpirítjuk. A tojást a tejföllel és a petrezselyemmel elkeverve felverjük, sózzuk, borsozzuk, s a zöldség tetejére öntjük. A tálat a 220 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, s az ételt 10-15 percig sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol-omlett » Spenótos ricottás omlett » Almás omlett » Burgonyaomlett
» Omlett 2 főre » Sonkás-gombás omlett » Zabos omlett » Póréhagymás omlett
» Zödséges-tonhalas omlett » Tavaszi omlett » Burgonya omlett » Burgonyás omlett
» Csípős omlett olivával » Rakott gombás omlett » Gombás-cukkinis omlett » Sült hús gombás omlettel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.