Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-paprikás omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
5 gerezd fokhagyma
2 hagyma
4 ek olaj
2-2 db piros és zöldpaprika
2 db paradicsom
4 tojás
2 ek vágott petrezselyem
2 ek sűrű tejföl
bors


Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket és a hagymát megtisztítjuk, egy gerezdet egészben hagyunk, a többit finomra vágjuk. Az egészben hagyott fokhagymagerezddel bedörzsölünk egy tűzálló tálat. Felforrósítjuk benne az olajat, a vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd az apróra vágott fokhagymát is belekeverjük, s rövid ideig pirítjuk. A paprikákat kicsumázzuk, majd finom csíkokra vágjuk. A paradicsomok héját forró víz segítségével eltávolítjuk, a húsát felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát hozzáadjuk a pirított hagymához, és együtt 10-12 percig továbbpirítjuk. A tojást a tejföllel és a petrezselyemmel elkeverve felverjük, sózzuk, borsozzuk, s a zöldség tetejére öntjük. A tálat a 220 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, s az ételt 10-15 percig sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis, hagymás omlett » Burgonya omlett » Sült hús gombás omlettel » Cukkinis omlett
» Rakott gombás omlett » Színes omlett » Spenótos ricottás omlett » Omlett puffancsok
» Fokhagymás omlett gombával » Póréhagymás omlett » Bakonyi omlett » Burgonyás omlett
» Rókagombás omlett » Zödséges-tonhalas omlett » Gombás-cukkinis omlett » Gombás, sonkás omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.