Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brokkoli fokhagymás vajban recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg brokkoli
1/2 zöldségleveskocka
1,2dl száraz fehérbor
1 kk.só
2 gerezd fokhagyma
12 dkg vaj
só, őrölt fekete bors
5 deka parmezán sajt

Elkészítés:
A megmosott brokkolit lecsepegtetjük,a leveleit leszedjük.A szárat meghámozzuk, rövidre szabjuk,kereszt alakban bevagdossuk.
A leveskockát összeforraljuk 1.2 dl vízzel és a borral.A rózsákat belerakva, lefedve kb.12 percig főzzük,szűrőlapáttal kiszedjük,lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
A megpucolt fokhagymát apróra vágjuk, sózzuk és késsel összenyomkodjuk. A felolvasztott vajba keverjük a fokhagymát.
A brokkolit forró tálra tesszük, megsózzuk, borsozzuk és a fokhagymás vajat rácsepegtetjük, vagy kis tálkában mellé adjuk.Ráreszeljük a parmezánt és tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli Amandine » Sertéskaraj brokkolival » Brokkolis-karfiolos csirke » brokkolis penne
» Brokkolikrémlevesem » Fokhagymás tészta » Update brokkoli krémleves » Fokhagymás ponty
» Brokkolis kacsamell » Brokkolis-krémsajtos penne » Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymás rák
» Kefires brokkoli » Tepsis brokkoli (rakott) » Light rakott brokkoli » Brokkoli másképp


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.