Tutireceptek.hu fejléc

Csorbaleves egyszerüen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 szál nagyobb sárgarépa,
1 szál petrezselyem, 1 közepes zellergumó,
50 dkg. darált sertéshús,
1 egész fej fokhagyma,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
só,
l db. tojás,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 evőkanál zsír,
1 liter káposztalé ( vagy egy egész citrom leve, de lehet citromsó is),
1 nagyobb szem érett paradicsom,
2 dl. tej,,
1 db. tojás sárgája,
5 dkg. rizs.
1 dl. tejfel.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztíttjuk és 2 litervízben a felszeletelt paradicsommal együtt feltesszük főni. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük.A darált húst fűszerezzük a finomra vágott fokhagymával, tojással, sóval, őrölt feketeborssal és az apróra vágott, megdinsztelt vöröshagymával, majd jól összekeverjük. Gomócokat formálunk belőle, amit a fővő léhez adunk. Ha a gombóc puha lesz, hozzáöntjük a káposztalevet, kevés riszt és tovább főzzük. A tojássárgájából és a tejből eresztéket készítünk és azt is a leveshez adva tovább
főzzük. Szükség szerint utánaízesítjük, vagy savanítjuk. Külön tálkán hideg tejföllell kínáljuk

Tanácsok:
Csirkeapróülékkal, vagy bármilyen más szárnyas hússal is kitűnő levest kaphatunk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zebratorta egyszerűen » Sajtleves egyszerűen » Pizzás muffin egyszerűen » Csángó gulyás egyszerűen
» Gofri recept egyszerűen » Csoki torta egyszerűen » Sajtos muffin egyszerűen » Sajtgolyó egyszerűen
» Mágiarakás egyszerűen » Püspökkenyér egyszerűen » Túrótorta egyszerűen » Túrógombóc egyszerűen
» Szilvatorta egyszerűen » Paella - egyszerűen » Gombapörkölt egyszerűen » Bögrés süti egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.