Tutireceptek.hu fejléc

Székelytokány egyszerűen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg. sovány sertéslapocka, 2 evőkanál mangalicazsír, 1 kiskanál finom só, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 4 nagyobb fej vöröshagyma, 2 kiskanál frissen tört fekete bors,

Elkészítés:
A hús kisebb kockákra vágjuk, a zsírt felforrósítjuk. A forró zsírban átkevergetve fehéredésig megpirítjuk a húskockákat, majd tűzről lehúzva paprikázzuk, sózzuk. Visszatéve ha már kevés levet engedett megszórjuk a törött borssal is. Hagyjuk, hogy párolódjon. Közben megtisztítjuk a vöröshagymát és nagyobb szeletekre vágjuk. Ha a hús már majdnem puha hozzátesszük és ezzel együtt készre pároljuk.Ha szükséges utánaízesítjük. Akkor az igazi, ha érezzük a jó borsos ízt. Puliszkával és zöld salátával az igazi.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsömleknédli egyszerűen » Almás süti - egyszerűen » Pavlova torta egyszerűen » Muzsdéj egyszerűen
» Zellerkrémleves egyszerűen » Csöröge fánk egyszerűen » Sajtos rúd /egyszerűen/ » Tiramisu egyszerűen
» Diós csirkemell egyszerűen » Sertésragu egyszerűen » Sült karfiol egyszerűen » Reszelt túrós egyszerűen
» Kovászos kenyér egyszerűen » Rakott karfiol egyszerűen » Cibere leves egyszerüen » Töltött alma egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.