Tutireceptek.hu fejléc

Csülkös lencsesólet recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csomag Knorr pörkölt Rafinéria
1 db közepes méretű füstölt sertéscsülök
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg vöröshagyma
25 dkg árpagyöngy (gersli)
25 dkg lencse
törött bors
3 gerezd fokhagyma
30 dkg füstölt sertéstarja
fél dl étolaj

Elkészítés:
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és a füstölt tarjával együtt vízben kiáztatjuk. A lencsét átválogatjuk, hideg vízbe áztatjuk. A kiáztatott húsokat hideg vízben feltesszük főni, és majdnem puhára főzzük.

Amíg a húsok főnek, a többi alapanyagot előkészítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát tisztítás után péppé zúzzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel, majd gerslit, lencsét, hagymát, fokhagymát, szeletelt húst rétegezünk egymásra. Az egyes rétegek egymásra halmozását mindaddig folytatjuk, amíg az anyagok elfogynak, ügyelve arra, hogy a legfelső réteg lencse legyen.

A füstölt húsok főzőlevét elkeverjük a Knorr pörkölt Rafinériával, majd
felöntjük vele készülő ételünket, és lefedve, meleg sütőben kb. másfél óra alatt az egészet készre pároljuk. Tűzálló edényben, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülkösbab-1 » Csülkös pacal.... » Csülkös gulyás bográcsban » Csülkös káposztaleves
» Csülkös karfiolsaláta » Csülkös bab bográcsban » Temesi rakott csülkös » Csülkös rakott makaróni
» Csülkös zöldbableves » Csülkös krumplileves » Csülkös bab-2 » Tejszínes csülkös csusza
» Csülköspacal » Rakott csülkös » Csülkös cipó » Csülkös sóskaleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.