Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csülkös lencsesólet recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csomag Knorr pörkölt Rafinéria
1 db közepes méretű füstölt sertéscsülök
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg vöröshagyma
25 dkg árpagyöngy (gersli)
25 dkg lencse
törött bors
3 gerezd fokhagyma
30 dkg füstölt sertéstarja
fél dl étolaj

Elkészítés:
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és a füstölt tarjával együtt vízben kiáztatjuk. A lencsét átválogatjuk, hideg vízbe áztatjuk. A kiáztatott húsokat hideg vízben feltesszük főni, és majdnem puhára főzzük.

Amíg a húsok főnek, a többi alapanyagot előkészítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát tisztítás után péppé zúzzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel, majd gerslit, lencsét, hagymát, fokhagymát, szeletelt húst rétegezünk egymásra. Az egyes rétegek egymásra halmozását mindaddig folytatjuk, amíg az anyagok elfogynak, ügyelve arra, hogy a legfelső réteg lencse legyen.

A füstölt húsok főzőlevét elkeverjük a Knorr pörkölt Rafinériával, majd
felöntjük vele készülő ételünket, és lefedve, meleg sütőben kb. másfél óra alatt az egészet készre pároljuk. Tűzálló edényben, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csülkös csusza » Csülkös karfiolsaláta » Rakott csülkös » Csülkös krumplileves
» Csülkös bab bográcsban » Csülkös bab-2 » Csülkösbab-1 » Csülkös zöldbableves
» Csülkös gulyás bográcsban » Temesi rakott csülkös » Csülkös cipó » Csülkös pacal....
» Csülkös rakott makaróni » Csülkös sóskaleves » Csülkös káposztaleves » Csülköspacal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.