Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csülkösbab-1 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Egy füstölt csülök, fél kg. hazai tarkabab, 1 fej fokhagyma, örölt, vagy szemes bors (kihagyható), 2-3 répa és ugyanannyi petrezselyem gyökér, 6 liter víz (lehetőség szerint kemény víz). Szükség lesz még 1 evőkanálnyi lisztre és egy mokkáskanálnyi piros paprikára a fokhagymás rántáshoz.

Elkészítés:
Előre beáztatás nélkül egyszerre mindent bele a bográcsba. Hagyjunk meg 2-3 gerezd fokhagymát a fokhagymás rántáshoz. Karvastagságú akác, vagy tölgyfa darabokkal alágyújtunk, majd elmegyünk sörözni 4 óra hosszára. Mire visszaérünk, éppen jó lesz. Ekkor elkészítjük a fokhagymás rántást és még néhány perc rottyanás erejéig hozzá főzzük a babhoz.

Tanácsok:
A sót szándékosan hagytam ki, mert a füstölt csülök rendszerint eléggé sós.

Tejfölt tegyünk az asztalra a tálaláshoz, mert azzal az igazi!

Csipetkével ne bajlódjunk, teljesen felesleges.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: Csülkösbab

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ecetes tojás » Zabpelyhes rakott kel » Sajtos zöldségleves » Pezsgős őszibarackleves
» Nyírségi gombócleves 2. » Őszibarack krémleves » Borsodi levesbetét » Gombás-almás kacsaleves
» Alföldi betyárleves » Céklaleves » Kukoricás rakott csirkecomb » Tartalmas bableves
» Kelesztés nélküli sörkenyér » Leves másnaposságra » Brokkolikrémleves ala-natúr » Tarhonya krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.