Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csülkösbab-1 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Egy füstölt csülök, fél kg. hazai tarkabab, 1 fej fokhagyma, örölt, vagy szemes bors (kihagyható), 2-3 répa és ugyanannyi petrezselyem gyökér, 6 liter víz (lehetőség szerint kemény víz). Szükség lesz még 1 evőkanálnyi lisztre és egy mokkáskanálnyi piros paprikára a fokhagymás rántáshoz.

Elkészítés:
Előre beáztatás nélkül egyszerre mindent bele a bográcsba. Hagyjunk meg 2-3 gerezd fokhagymát a fokhagymás rántáshoz. Karvastagságú akác, vagy tölgyfa darabokkal alágyújtunk, majd elmegyünk sörözni 4 óra hosszára. Mire visszaérünk, éppen jó lesz. Ekkor elkészítjük a fokhagymás rántást és még néhány perc rottyanás erejéig hozzá főzzük a babhoz.

Tanácsok:
A sót szándékosan hagytam ki, mert a füstölt csülök rendszerint eléggé sós.

Tejfölt tegyünk az asztalra a tálaláshoz, mert azzal az igazi!

Csipetkével ne bajlódjunk, teljesen felesleges.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: Csülkösbab

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolleves csak zöldség. » Kagylóleves » Medvehagyma leves » Zöldsaláta kacsamellfilével
» Borjúragu leves » Sajtleves húsgombóccal » Paradicsomos krumplileves » Sárgadinnye leves
» Cukkinikrémleves » Rizses málnaleves » Galyasági tojásleves. » Körte kivi turmix
» Segesvári egresleves » Húsleves raviolival » Bakonyi húsos leves » Ananászos tojássaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.