Tutireceptek.hu fejléc

Rakott csülkös recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db mellső csülök, 250 g szalonna, 400 g sertéslapocka, 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 5 g törött fehér bors, 5 g mustármag, 20 g porcukor, 20 g zselatin, 30 g pirospaprika, só

Elkészítés:
A kicsontozott csülköt bőrével és a lapockával együtt annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Lecsurgatjuk, majd a szalonnával együtt vékony, kicsi kockákra vagdaljuk. Az összes fűszert és a finomra vágott vörös- és fokhagymát belekeverjük fél deciliternyi átszűrt húslébe, majd a kockázott hússal és a szalonnával addig keverjük, amíg a massza fel nem vette a fűszeres levet. Szorosan a présbe nyomkodjuk, és a készüléket lezárjuk. Sós vízben, amennyi éppen ellepi, bő másfél órán keresztül lassan főzzük, de nem szabad forrnia, éppen csak gyöngyözzön. Ezután a készüléket a vízből kiemeljük, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ezután a formából a vágódeszkára borítjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal rakott csirkemell » Gombás rakott csirkee » Rakott kelkáposzta » Tanyasi rakott csirke
» Ananászos rakott karaj » Rakott juhtúrós laska » Rakott zöldborsó » Darált hússal rakott penne
» Rakott tészta (édes) » Diétás rakott karalábé » Rakott tészta brokkolival » Meggyes rakott piskóta
» Darálthúsos rakott zöldbab » Lerakott káposzta » Rakott puliszka » Sonkával rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.