Tutireceptek.hu fejléc

Csülkös káposztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb füstölt csülök,
50 dkg savanyú káposzta,
2 pár virsli,
1 liter húsleves (kockából),
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 citrom,
1 csomó friss kapor,
só,
morzsolt majoránna,
babérlevél

Elkészítés:
A füstölt csülköt alaposan megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. A savanyú káposztát átmossuk, majd a húslevesbe téve lassú tűzön főzzük. Mikor a csülök megpuhult, kiemeljük főzőlevéből, kicsontozzuk, és 2-3 centis kockákra daraboljuk. A főzőléből egy keveset hozzáöntünk a káposztához. Ízesítjük morzsolt majoránnával, babérlevéllel, szűrt citromlével. Mikor a káposzta majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd behabarjuk vele a levest. Beletesszük a csülökhúst, és együtt jól kiforraljuk. A finomra vágott friss kaprot az utolsó percben adjuk hozzá.

Tanácsok:
Azonnal, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fogyis káposztaleves » Frankfurti káposztaleves » Csülkös lencsesólet » Gesztenyés káposztaleves
» Káposztaleves vislivel » Csülkös bab bográcsban » Legényfogó káposztaleves » Tojásos káposztaleves
» Káposztaleves csülökkel » Csülkös cipó » Tejszínes csülkös csusza » Káposztaleves másként
» Káposztaleves » Rakott csülkös » Kunsági káposztaleves » Csülkös bab-2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.