Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cukrozott minikalácskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 dkg élesztő
2,5 evőkanál tej
20 dkg kristálycukor
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 adag reszelt citromhéj
4 db tojás
60 dkg rétesliszt
5 dkg barna cukor

Elkészítés:
Az élesztőt összekeverem a langyos tejjel és a cukorral, majd 15 percig állni hagyom. Eközben habosra keverem a vajat vagy sütőmargarint a vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal és 2 tojással. Apránként hozzáadom a lisztet, és az élesztős-cukros tejet is, majd foszlós, szakadós, és természetesen csomómentes tésztát gyúrok. Hosszú, vékony rudat formázok belőle, és körülbelül 20 cm-es darabokra vágom. A darabokat félbehajtom, két szárukat összesodrom. A kalácskák persze számtalan variációban fonhatók, ha a 20 centi nem elég hosszú a kívánt fonathoz, akkor nagyobb darabokat vágok a rúdból. A tetejét megkenem a maradék két tojássárgával, majd megszórom barna cukorral, (azért ajánlom a barna cukrot, mert a szemek a meleg hatására sem folynak össze). Kivajazott vagy kisütőmargarinozott sütőformába helyezem, és
kb. 40 percig kelesztem. Közben 200 fokra 8 fokozat, gázsütőben 6-os, előmelegítem a sütőt, és a megkelt tésztát 20-25 percig sütöm.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukrozott rózsaszirom » Cukrozott narancshéj » Somlói galuska 2 » Daimtårta
» Csokis-epres torta » Részeg kisasszonyok » Mogyorós csemege » Magas Tátra
» Piskótás csokiszelet » Sajtfánk » Fini süti » Puncskocka sütés nélkül
» Diós kevert süti » Ribizlis-túró pohárkrém » Rácsos linzer » Skót krémes(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.