Tutireceptek.hu fejléc

Dahl recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg (piros) lencse
1 t.k. őrölt kurkuma
1 (nagy) fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 jókora t.k. tamarind pép
2 t.k. római kömény
1 t.k. barna/fekete mustármag
3 cm-es reszelt (zöld) gyömbér
őrölt chilipaprika por (illetve Erős Pista)
1 csokor korianderlevél zöldje
3 e.k. étolaj

Elkészítés:
Bőséges langyos vízzel mossuk meg 3x a lencsét, majd 3/4 liter vízzel tegyük fel főni. (Főzhető leves vagy főzelék állagúra is.) Adja hozzá az őrölt kurkumát, a karikára vágott vöröshagymát, a tamarind pépet és enyhén sózza meg. Miközben a lencse fő, az étolajon óvatosan pirítsa meg a római köményt és a mustármagot. Adja hozzá a szétnyomott fokhagymát, a reszelt gyömbért és párolja néhány percig, majd keverje hozzá a chilipaprikát, s újabb egy perc hevítés után az egészet adja a fővő lencséhez. A lencsét összesen 30 percig főzzük, s 5 perccel az előtt, hogy lejárna az ideje, keverjük bele a koriander apróra vágott zöldjét.
(Nagy szelet barnakenyérrel fogyasztható, szükség esetén újra is melegíthető.)


A receptet beküldte: Fiatal nő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkáskocka » Avokádós-diós-tonhal snack » Skót tojás » Citromos csirkebecsinált
» Gyűszűfánk » Burgonyás sütőtökleves » Tealeves » Hideg eperkrémleves
» Narancsos sárgadinnyeleves » Vaníliás almaleves 2. » Sárgaborsóleves kolbásszal » Hagymás húsgombócleves
» Hagymaleves náthára! » Tisztító leves. » Zöldséges korhelyleves » Libaleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.