Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós Csiga Andi módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 db tojássárgája
2 evőkanál olaj
1 csipet só
4 evőkanál cukor
tej ízlés szerint+darált dió

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A lisztet az élesztővel a tojássárgájával olajjal pici sóval és cukorral összekeverjük.
1,5 órát kelni hagyjuk.
A tésztát nyújtó deszkán átgyúrjuk elvesziti az alakját de majd úgyis a sütőben visszakel.
Két cipót formázunk, mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk a tésztát, utána rátesszük a darált diót. Feltekerjük hosszanti oldalán majd éles késsel ujjnyi vastagságra vágjuk a csiga szeleteket, kivajazott tepsibe tesszük.
A sütőt előmelegítve, utána pedig 30 percig sütőtől függően megsütjük.

Tanácsok:
- 10-15 percenként meglocsolhatjuk tejszínnel hogy ne száradjon ki.
- porcukorral meghinthetjük
- túl sokáig sem szabad sütni mert túlzottan kiszárad


A receptet beküldte: Mandy88


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rácsos almás Ági módra » Pudingcsigák » Sertésborda Paksa módra » Halleves horvát módra
» Karácsonyi csigák » Kukoricamálé cimbi módra » Diós süti Atkins módra » Gomba mediterrán módra
» Párizsis csiga » Bécsi kocka Edit módra » Cracker Maris módra » Brigicsigabiga
» Töltött hal Karcsi módra » Sonkás sajtos csiga » Házi joghurt Marcsi módra » Sertéskaraj Havanna módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.