Tutireceptek.hu fejléc

Diós Csiga Andi módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 db tojássárgája
2 evőkanál olaj
1 csipet só
4 evőkanál cukor
tej ízlés szerint+darált dió

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A lisztet az élesztővel a tojássárgájával olajjal pici sóval és cukorral összekeverjük.
1,5 órát kelni hagyjuk.
A tésztát nyújtó deszkán átgyúrjuk elvesziti az alakját de majd úgyis a sütőben visszakel.
Két cipót formázunk, mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk a tésztát, utána rátesszük a darált diót. Feltekerjük hosszanti oldalán majd éles késsel ujjnyi vastagságra vágjuk a csiga szeleteket, kivajazott tepsibe tesszük.
A sütőt előmelegítve, utána pedig 30 percig sütőtől függően megsütjük.

Tanácsok:
- 10-15 percenként meglocsolhatjuk tejszínnel hogy ne száradjon ki.
- porcukorral meghinthetjük
- túl sokáig sem szabad sütni mert túlzottan kiszárad


A receptet beküldte: Mandy88


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mákos csiga » Zsermák Emyke modra » Rakott krumpli saját módra » Rakott tészta Ani módra
» Pizzás csiga (update 1) » Saslik ínyenc módra » Csirkeszárny Orly módra » Trüffel dudu módra
» Csiga rétes » Aranygaluska Anikó módra » Csőtészta római módra » Rizs ínyenc mester módra
» Csirkecomb kertészné módra » Rakott tészta Judit módra » Karaj Dávid király módra » Gyors kakaós csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.