Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott tészta Judit módra recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg darált hús (pld. pulyka)
25 dkg száraztészta (csipkés szélű nagykocka)
1 közepes vöröshagyma
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
(1 tojás)
1 evőkanálnyi margarin
olaj
pirospaprika


Elkészítés:
A felkockázott hagymát - kevés olajon - párold üvegesre, majd húzd félre, keverd el benne a pirospaprikát, s a tűzre visszatéve add hozzá a húst; sózd meg, s - időnként megkeverve - párold puhára. Közben főzd ki a tésztát; ha megpuhult, szűrd le, majd (egy hőálló tálban) forgasd át egy kanálnyi olvasztott margarinnal. Keverd hozzá a húst, meg két evőkanálnyi tejfölt. A maradék tejfölt keverd össze a sajttal (beledolgozhatsz egy egész tojást is), s a masszát terítsd a húsos tészta tetejére. Tedd közepesen meleg sütőbe, s addig süsd, amíg a teteje aranysárga nem lesz. (Tálaláskor kínálhatsz hozzá még egy kis tejfölt.)


A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott máj » Rakott káposzta Ági módra » Szegényes rakott karfiol » Éticsiga sörtésztában
» Zabtészta » Túrós rakottas » Szalonnás rakott pogácsa » Gyros tál arany módra
» Zöldségleves Éva módra » Rakott krumpli Ági módra » Sertéskaraj pásztor módra » Sajtos sült tészta
» Rakott valami » Gombás rakott karaj » Kedvenc rakott krumplim » Tavaszi rakottas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.