Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-szilvás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db tojás
4 dl tejföl
2, 5 dl cukor
fél csomag sütőpor
5 dl liszt
fahéj ízlés szerint
dió ízlés szerint
5 dkg margarin
szilva ízlés szerint

Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet. Robotgéppel elkeverjük, és beleszórjuk a fahéjat ízlés szerinti mennyiségben.

A tepsit kikenjük margarinnal, majd a masszát beleöntjük, rászórjuk a diót, melyet előtte mozsárban kicsit megtörtünk, végül a szilvát is rápakoljuk.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Megjegyzés:
Ki lehet próbálni szilva helyett cseresznyével, ez esetben a dió helyett mandulát, a fahéj helyett mandulaaromát használhatunk!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás hablepény » Káposztás lepény » Túrós-barackos lepény » Sajtos-borsós lepény
» Túrólepény » Sonkás tojáslepény » Gyümölcs lepény » Tejfölös-szilvás lepény
» Szedres lepény » Túrós lepény (Kata-féle) » Baconos gombalepény » Alj nélküli túrós lepény
» Tegnapi almás lepényem » Görög lepény » Francia körtés lepény » Habos túróslepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.