Tutireceptek.hu fejléc

Diós-szilvás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db tojás
4 dl tejföl
2, 5 dl cukor
fél csomag sütőpor
5 dl liszt
fahéj ízlés szerint
dió ízlés szerint
5 dkg margarin
szilva ízlés szerint

Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet. Robotgéppel elkeverjük, és beleszórjuk a fahéjat ízlés szerinti mennyiségben.

A tepsit kikenjük margarinnal, majd a masszát beleöntjük, rászórjuk a diót, melyet előtte mozsárban kicsit megtörtünk, végül a szilvát is rápakoljuk.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Megjegyzés:
Ki lehet próbálni szilva helyett cseresznyével, ez esetben a dió helyett mandulát, a fahéj helyett mandulaaromát használhatunk!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos mákos lepény » Szilvás lepény kelesztve » Túrólepény » Kukoricalepény reggelire
» Spagettilepény » Lecsós tojáslepény » Barackos túrólepény » Fahéjas krumplis lepény
» Sajtos lepényfalatok » Gombás Rizslepény » Cseh túrólepény » Cukkinis lepény
» Krumplis lepények » Skót juhászlepény » Görög lepény » Mórabórás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.