Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes uborka gyors eljárással (már másnap fogyasztható!) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20 db kovászolni való uborka
1,5 liter szénsavas ásványvíz
2,5 dkg só
2 evőkanál kristálycukor v. 17 db édesítőszer
1 cs. kapor
3 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg reszelt torma
3 evőkanál 20 %-os ecet

Elkészítés:
Az uborkát alaposan, több vízben megmossuk, mindkét végét levágjuk (behasítani nem kell). Nagyobb lezárható tálban egyenletesen elhelyezzük, közé rakjuk a zúzott fokhagymát, reszelt tormát, kaprot. Az ásványvízben feloldjuk a cukrot és a sót, elkeverjük az ecettel, ráöntjük az uborkára, hermetikusan lezárjuk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tanácsok:
Tartósítószer nélkül készül, - finom, ropogós marad. Magában foglalja a kovászos-, a csemege- és a savanyú uborka ízeit.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes másnaposságölő » Gyors sajtkrémes csiga » Mustáros uborkamártás » Gyors süti 2
» Gyümölcsös süti gyorsan » Gyors túrós pogi » Uborka mártás » Uborkás rokfortsaláta
» Gyors szilvás süti » Gyors csokisüti mikróban » Gyors sajtos keksz » Túrós uborkaleves
» Almás lepény - gyors » Meggyes-kefíres-gyors » Saláta uborka télire » Gyors házi vajas kiskifli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.