Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes uborka gyors eljárással (már másnap fogyasztható!) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20 db kovászolni való uborka
1,5 liter szénsavas ásványvíz
2,5 dkg só
2 evőkanál kristálycukor v. 17 db édesítőszer
1 cs. kapor
3 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg reszelt torma
3 evőkanál 20 %-os ecet

Elkészítés:
Az uborkát alaposan, több vízben megmossuk, mindkét végét levágjuk (behasítani nem kell). Nagyobb lezárható tálban egyenletesen elhelyezzük, közé rakjuk a zúzott fokhagymát, reszelt tormát, kaprot. Az ásványvízben feloldjuk a cukrot és a sót, elkeverjük az ecettel, ráöntjük az uborkára, hermetikusan lezárjuk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tanácsok:
Tartósítószer nélkül készül, - finom, ropogós marad. Magában foglalja a kovászos-, a csemege- és a savanyú uborka ízeit.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Svéd uborka csalamádéval » Gyors joghurttorta » Uborkás sajtgolyók » Gyors gofri
» Fokhagymás ecetes szilva » Parasztos uborkasaláta » Gyors zöldséges spagetti » Gyors túrós lepény
» Ecetes dinnye » Gyors palacsintatorta » Gyors almatorta » Uborkabólé
» Gyors wok-vacsora » Vadas gyorsan "lájtosan" » Csemege uborka » Gyors petrezselyemleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.