Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egresmártás recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1/2 kg egres,
15 dkg cukor,
1/2 liter víz,
pici só,
1 pohár tejföl,
5 dkg liszt,
6 dkg vaj,
kevés citromhéj.

Elkészítés:
Az egrest a cukorral, meg a citromhéjjal a vízben puhára főzöm (kb. negyed óra).
A tejfölben elkeverek egy púpozott kanál lisztet és behabarom vele a mártást.
Ha kell még utánízesítem cukorral, sóval.
Főtt marhahúsokhoz adom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszpikos sonkatekercs » Sajtos gombóc » Rántott burgonya » Sajtos burgonyasalata
» A tuti rizsfőzés módszere » Lilahagymás krumplipüré » Borsópüré » Pikáns szósz csirkéhez
» Édesburgonyás-sajtos rizottó » Krumplis puffancs » Yorkshire Pudding » Sajttekercs mint előétel
» Meggyszósz » Hamis Fasírt » Párolt káposzta finoman » Spenotos krumpli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.