Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Piritott gombás spárga recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Gomba ízlés szerint (csiperkével is jó, de őzlábbal az igazi)
Spárga (zöld)
Fokhagyma

Bazsalikom
1-2 ek Olívaolaj

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk majd kis szeletekre vágjuk, a spárgát szintén megtisztítjuk, az alsó fás részt levágjuk.
Fokhagymát az olívaolajon kicsit megpirítjuk majd a megtisztított és megmosott gombát és az egész spárgát hozzáadjuk. Amennyiben a gomba leve nem lenne elegendő a pároláshoz, pici vízzel pótoljuk. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, majd a fedőt levéve elpároljuk a levét.

Tanácsok:
Nagyon finom köret, szinte bármihez jó és bármilyen zöldséggel kiegészíthető.
A végén a pirítás után egy teáskanál igazi vajat szoktam hozzáadni, nagyon jót tesz az ízének.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: szurgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás zöldséges ragu » Spárgás pecsenyefalatok » Gombás kiflik » Gombás-cukkinis rizottó
» Rakott spárga » Rókagombás cukkini » Gombás rakott csikemell » Gombás-hagymás lepény
» Gombás kocka » Gombás karajom » Gombás mártás húsokhoz » Spárga és gombasaláta
» Gombás husi » Őszi almás-gombás rizottó » Sajtos, gombás galuska » Gombás rakott tál sütőben


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.