Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-tepsis krumpli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 nagy doboz főzőtejszín
1 nagy szál póréhagyma

fehérbors

Elkészítés:
A krumplit megpucolom, megmosom, és közepesen vastag karikákra szelem. A póréval ugyanígy járok el, és összeöntöm a krumplival. Sózom, borsozom, és jól összeforgatom, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntöm a tejszínt, és azzal is jól összekeverem. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattam a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedem, és sütőben összesütöm. Az alufóliát leveszem róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítom a tetejét.

Tanácsok:
Sült húsoknak nagyon finom, és akár ünnepi körete is lehet ez a tejszínben párolódott krumpli étel.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: bubó bubó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis pogácsa olajjal » Frank krumplileves » Csicseriborsós krumpliragu » Gyors krumplis tészta
» Spenotos krumpli » Nokedlis paprikás krumpli » Tejszínes krumpli » Sütőtökös töltött krumpli
» A legjobb krumplis pogácsa » Krumplispite » Krumpli "pizza" » Poharas krumplis pogácsa
» Krumplipürés picsi-pacsi » Káposztás krumplifasírt » Túrós rakottkrumpli » Algíri krumpli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.