Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű forró csokoládé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
8 dl tej,
2 dl tejszín,
1 vaníliás cukor,
1 evőkanál (barna)cukor,
20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsokoládé,
csipet só,
őrölt fahéj,
tejszínhab,
csokireszelék

Elkészítés:
A tejszínt, a vaníliás cukrot és 1 csipet sót keverj össze egy nagy lábosban, és kis lángon melegítsd. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel addig melegítsd és kavargasd, amíg krémes állagú lesz (van, aki ezt tej helyett vízzel teszi, gőz fölött). A csokis krémet keverd a tejszíneshez, és együtt melegítsd tovább. A végén tedd bele a fahéjat, s az italt turmixgépben habosíthatod. Előmelegített bögrékben, tejszínhabbal és fahéjjal - vagy csokireszelékkel - tálald!

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés gyümölcstorta » Rizses hús egyszerűen » Egyszerű kuglóf » Spanyol csokoládéital
» Diós-csokoládés túrószelet » Egyszerű csirkemell » Áfonyás csokoládépuding. » Csokoládé sodó
» Csokoládés mascarpone » Rakott karfiol egyszerűen » Gazdag Csokoládégolyó » Mágiarakás egyszerűen
» Forró csokoládé » Gyors, egyszerű túrós süti » Csokoládés molnárka » Egyszerű tojáspástétom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.