Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű forró csokoládé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
8 dl tej,
2 dl tejszín,
1 vaníliás cukor,
1 evőkanál (barna)cukor,
20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsokoládé,
csipet só,
őrölt fahéj,
tejszínhab,
csokireszelék

Elkészítés:
A tejszínt, a vaníliás cukrot és 1 csipet sót keverj össze egy nagy lábosban, és kis lángon melegítsd. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel addig melegítsd és kavargasd, amíg krémes állagú lesz (van, aki ezt tej helyett vízzel teszi, gőz fölött). A csokis krémet keverd a tejszíneshez, és együtt melegítsd tovább. A végén tedd bele a fahéjat, s az italt turmixgépben habosíthatod. Előmelegített bögrékben, tejszínhabbal és fahéjjal - vagy csokireszelékkel - tálald!

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógombóc egyszerűen » Egyszerű pogácsa » Csokoládé kockák » Csokoládé-királynő szelet
» Egyszerű májgaluska leves » Csokoládés fehérjeszelet » Tejszínes csokoládékrém » Egyszerű pogácsa 2.
» Csokis fondant!Egyszerű! » Forrócsoki - hideg napokra » Sangria egyszerűen » Csokoládés diótorta 2
» Csokoládés túrós kalács » Reteksaláta - egyszerűen » Csokoládés körte fagylalt » Jeges csokoládé


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.