Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű forró csokoládé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
8 dl tej,
2 dl tejszín,
1 vaníliás cukor,
1 evőkanál (barna)cukor,
20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsokoládé,
csipet só,
őrölt fahéj,
tejszínhab,
csokireszelék

Elkészítés:
A tejszínt, a vaníliás cukrot és 1 csipet sót keverj össze egy nagy lábosban, és kis lángon melegítsd. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel addig melegítsd és kavargasd, amíg krémes állagú lesz (van, aki ezt tej helyett vízzel teszi, gőz fölött). A csokis krémet keverd a tejszíneshez, és együtt melegítsd tovább. A végén tedd bele a fahéjat, s az italt turmixgépben habosíthatod. Előmelegített bögrékben, tejszínhabbal és fahéjjal - vagy csokireszelékkel - tálald!

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés keksz » Pavlova torta egyszerűen » Tiroli csokoládékenyér » Mogyorós csokoládéfagylalt
» Túrós csokoládés muffin » Egyszerű joghurtos süti » Csokoládés kekszsütemény » Mogyorós csokoládés fagyi
» Zabkorpás-csokoládés keksz » Kuglóf, egyszerű » Paprikakrém egyszerűen » Egyszerű férfiszeszély
» Egyszerű színes süti » Gombás csirke egyszerűen » Csokoládés molnárka » Hideg csokoládéöntet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.