Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

"lábatlan csirke" recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fólia,zsír,máj,zsömle,kis tej,tojás,só,bors,vegeta

Elkészítés:
mondjuk 30dkg májat,2 kevés tejben áztatott szikkadt zsömlét,összeturmixolunk,majd fűszerezzük és hozzá keverjük a tojást(1-2db).Lényegében olyan mint a sült csirke tölteléke,csak ezt másképp készítjük...A massza ne legyen túl laza,ha mégis az,akkor tegyünk még bele zsömlét.
Ha kész,akkor egy darab fóliát bezsírozunk nagyon vékonyan,belekanalazunk egy kis masszát,(kb.4 evőkanálnyit)és összetekerjük mint a kolbászt vagy a szaloncukrot-jó szorosan,majd a két végén szorosan összecsomózzuk.2-3 liter vizet felforralunk és ha forr,akkor beleengedjük a kis kolbász alakú töltelékeket.Jó sokáig kell főzni,hogy megkeményedjen kissé.(kb.1 óra)

Tanácsok:
Ha kész,kicsomagoljuk és karikákra vágjuk.A máj lehet csirke de akár sertés is.nagyon finom a húslevesbe,vagy a főtt hús mellé.
Lehet bele akár gombát is tenni

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: juhaszcsalad3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés padlizsánleves » Édeskömény krémleves » Hagymás nokedli » Burgonyaleves(zelleres)
» Zöldteás málnaleves » Olivabogyós kenyér » Vaníliás almaleves 2. » Laskagomba leves
» Sütőtökkrémleves sajttal » Szalonnás sajtleves » Pontyhalászlé » Frankfurti káposztaleves
» Tojásos sóskaleves » Grizgombóc levesbe » Csángó gulyás egyszerűen 2. » Toszkán paradicsom-krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.