Tutireceptek.hu fejléc

"lábatlan csirke" recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fólia,zsír,máj,zsömle,kis tej,tojás,só,bors,vegeta

Elkészítés:
mondjuk 30dkg májat,2 kevés tejben áztatott szikkadt zsömlét,összeturmixolunk,majd fűszerezzük és hozzá keverjük a tojást(1-2db).Lényegében olyan mint a sült csirke tölteléke,csak ezt másképp készítjük...A massza ne legyen túl laza,ha mégis az,akkor tegyünk még bele zsömlét.
Ha kész,akkor egy darab fóliát bezsírozunk nagyon vékonyan,belekanalazunk egy kis masszát,(kb.4 evőkanálnyit)és összetekerjük mint a kolbászt vagy a szaloncukrot-jó szorosan,majd a két végén szorosan összecsomózzuk.2-3 liter vizet felforralunk és ha forr,akkor beleengedjük a kis kolbász alakú töltelékeket.Jó sokáig kell főzni,hogy megkeményedjen kissé.(kb.1 óra)

Tanácsok:
Ha kész,kicsomagoljuk és karikákra vágjuk.A máj lehet csirke de akár sertés is.nagyon finom a húslevesbe,vagy a főtt hús mellé.
Lehet bele akár gombát is tenni

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: juhaszcsalad3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgombóc betét húsleveshez » Csalános csirkegaluskaleves » Gyors kovászos uborka leves » Sörös zöldséggulyás
» Palócleves Gundel módra » Májas daragaluska » Tejfölös sonkás karfiolleves » Sups fracie
» Kínai leves » Görög fetás leves » Gombaleves májgaluskával » Húsos csicseriborsó
» Bakonyi betyárleves » Vörösboros aszaltszilva-leves » Tejfölös kapor krémleves » Tuti jó kenyér


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.