Tutireceptek.hu fejléc

Görög gomba recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
500 g champignon gomba
2 kis fej hagyma
1 babérlevél
1 kk koriander
fél citrom leve
3 ek olívaolaj
125 ml vörösbor
1 ek cukor
balzsamecet
1 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:
A gombát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, vagy negyedeljük. A hagymát is tisztítsuk meg, vágjuk karikára. Minden hozzávalót öntsünk egy tálba, és lefedve, 600 Watt-on pároljuk a mikrohullámú sütőben, amíg a gomba meg nem puhul. Időnként keverjük meg. Az edényt óvatosan vegyük ki, távolítsuk el a babérlevelet. Végül szórjuk meg petrezselyemmel díszítésként.
Tálalhatjuk melegen és hidegen is.


A receptet beküldte: Tikky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirketekercs » Gombás tojáskrém » Gombás-Husos Fasirt » Gombasaláta majonézzel
» Gombás pulykamell » Gombás sárgaborsóleves » Gombás sonkás metélt » Párolt káposzta gombával
» Rizses gombaleves » Gombakrémes csirkemell » Gombás-sonkás csirkemell » Kapros erdei gomba
» Zöldfűszeres gombafejek » Gombás csirkemájragu » Cukkinisaláta görögösen » Csirkés-gombás fussili


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.