Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas Juliska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojásból piskóta.

2 tojás,
20 dkg porcukor,
5 dkg margarin,
1 evőkanál méz. /habosra keverni/
40 dgk lisztet,
2 kk szódaport,
2 kk fahéjat /összegyúrni/

Krém:
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
4 db vaniliás cukor /habosra keveni/

6 dl tej,
2 csomag vaniliás puding /felfőzni/

Elkészítés:
két lapot sütni, gáztepsi hátán!
Kicsit nehéz kinyújtani, de menni fog!!

A két krémet kihúlés után összekeveni.
Az öt tojásból sütött piskótát tekercsnek készítjük
/feltekerjük/ lekvárral megkenni, és 1 cm-es darabokra szeletelni.

Az egyik lapot megkenni fele krémmel, majd rárakni a piskóta tekercseket, és végül a másik krém felét. Rárakni a második mézes lapot, és csokolásé mázzal leönteni.

Tanácsok:
Én a csokimázat mindig Party étcsokiból készítem.
Felolvasztom gőz felett és 2-3 esetleg 4 kanál étoldajat belekeverve öntöm a tésztára.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Ramcsika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas kalács » Almás-fahéjas ragacs » Fahéjas-nutellás torta » Almás-fahéjas kevert
» Almás pite (fahéjas) » Fahéjas likőr » Fahéjas zsemle » Almás-fahéjas frissítő
» Fahéjas csokikockák » Almás-fahéjas szelet » Fahéjas-szilvás sütemény » Bögrés fahéjas almafánk
» Bögrés fahéjas almás süti » Almás-fahéjas finomság » Fahéjas korongok » Mézes-fahéjas csirke


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.