Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombaragu krumplilepényen recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
40 dkg apró csiperkegomba
1 szál póréhagyma
1 cs. petrezselyem
1 ek. vaj
1,5 dl zöldségleves, kockából
2 ek. étkezési keményítő
1,5 dl főzőtejszín
1 csipet reszelt szerecsendió
1 camembert sajt
olaj

Elkészítés:
1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A gombát megtisztítjuk. A pórét megmossuk, felkarikázzuk. A petrezselymet finomra vágjuk.

2. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a gombát kb. 2 perc alatt átpirítjuk benne. Felöntjük a levessel és az étkezési keményítővel kikevert tejszínnel, hozzáadjuk a póréhagymát, és összeforraljuk.

3. A burgonyát durvára lereszeljük, sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel ízesítjük. A masszából lepénykéket formázunk (ha nem állna össze, adjunk hozzá 1 tojást). A felforrósított olajon mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. A sajtot felszeleteljük.

4. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A burgonyalepényeket hőálló tálba fektetjük, elosztjuk rajtuk a gombaragut, ráhelyezzük a sajtszeleteket. A sütőben kb. 10 percig sütjük.

Tanácsok:
4 személyre

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 407 kcal

A receptet beküldte: Zowie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaragu » Gombaragus karaj » Gombaragu burgonyaágyon » Gombaragú tésztával
» Zöldborsós gombaragu » Sajtos cukkini másként » Aranysárga karfioltekercs » Ropogós karfiol mártással
» Egyszerű zöldségfasírt » Burgonyás pite » Padlizsánfasírt zabpelyhes » Tejfölöskarfiol galuskával
» Tökfasirozott » Gyergyói burgonya » Rántott ananász » Zöldséges pite


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.