Tutireceptek.hu fejléc

Élesztős fahéjas fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g liszt
4 db tojás
2 db tojássárgája
0,5 dl tejföl
15 g cukor
1 dl tej
30 g élesztő
5 g só
250 g vaj
* 50 g porcukor

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, a tojások sárgájával, a tejföllel, a cukros tejben megkelesztett élesztővel, a sóval, a cukorral. A tésztát jól kidolgozzuk, majd 20-25 percig pihentetjük. A vajat 200 g liszttel eldolgozzuk. A tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a lisztes-vajas tömeget. Két szimpla, két dupla hajtogatás után kinyújtjuk és kockára daraboljuk.

Végül 200 °C-ra hevített olajban mindkét oldalát megsütjük.
Fahéjas porcukorrat meghintve, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés fahéjas almafánk » Fahéjas csillagocskák » Fahéjas diós » Fahéjas-nutellás torta
» Fahéjas gyümölcsleves » Fahéjas túrógombóc » Fahéjas diós tekercsek » Fahéjas almagombóc
» Fahéjas palacsinta » Fahéjas isler » Fahéjas mézes teasütemény » Fahéjas császármorzsa
» Fahéjas elalvás Update1 » Fahéjas püspökkenyér » Fahéjas szederlekvár » Bögrés fahéjas almás süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.